Nieuws
Business Unit VDL Insect Systems
Geert Poels – Business Development Manager

Business Unit VDL Insect Systems

30 maart 2022

In 2020 heeft VDL Agrotech de eerste stappen gezet in voermachines voor insecten. Sindsdien is er hard gewerkt aan de uitbreiding van de organisatie én het product portfolio. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van de business unit VDL Insect Systems door VDL Groep.

VDL Insect Systems

VDL Insect systems draagt bij aan de verduurzaming van de feed en food sector door de ontwikkeling van “Standard Smart Solutions and Systems” voor de productie van insecten. VDL Insect Systems biedt insectenkwekers de mogelijkheid om kosten-efficiënt te produceren ten opzichte van klassieke eiwitbronnen, door technologische oplossingen aan te bieden om productie-uitdagingen op te lossen. Daarnaast bieden ze insectenkwekers ook oplossingen op maat door “Custom engineering and Manufacturing”.

Geert Poels is in september 2021 gestart als Business Development Manager. Samen met 2 project engineers vormen zij de basis van VDL Insect Systems, waar nodig wordt kennis en mankracht ingewonnen bij andere VDL bedrijven, zoals VDL Agrotech.

“Ik zie het als een enorme uitdaging om de business unit VDL Insect Systems vorm te geven en om als organisatie bij te dragen aan de verduurzaming van de feed en food sector, door insectenkwekers de mogelijkheid te beiden om op grote schaal te kunnen produceren.

Met de support van VDL Groep en de kennis binnen VDL gaan we hier een groot succes van maken.

We focussen ons op dit moment op de ontwikkeling van innovaties en ons doel is VDL Insect Systems uit te laten groeien tot een volwaardige organisatie binnen VDL Groep”.

Geert Poels – Business Development Manager

Product portfolio

Het productportfolio bestaat uit standaard oplossingen (Standard Smart Solutions and Systems) en oplossingen op maat (Custom Engineering and Manufacturing).

Met de Standard Smart Solutons and Systems richten zij zich op de black soldier fly en meelwormen en bieden hierin oplossingen aan voor de voerfabriek, het klimaat, de kratten, de logistieke handling van de kratten en het wassen van de kratten.

Voor oplossingen op maat kan het productontwikkelingsteam een volledige turnkey partner zijn voor de machinebouw, waarin de uitgebreide kennis op het gebied van effectieve en hygiënische engineering voor de insectenindustrie toegepast wordt.


VIV Europe 2022

Tijdens VIV Europe (31 mei - 2 juni) zal VDL Insect Systems zich presenteren op de gezamenlijke stand met VDL Agrotech en VDL Jansen, Stand: 11.B034.

Voor nu kunt u alvast een kijkje nemen op de website www.vdlinsectsystems.com en kunt u VDL Insect Systems volgen op LinkedIn. Daar zullen regelmatig updates geplaatst worden van de activiteiten.

Foodtech cluster VDL Groep

De VDL-bedrijven die werkzaam zijn in het cluster Foodtech richten zich op het vernieuwen en verduurzamen van de voedselketen. Dat doen ze onder andere door het ontwikkelen en produceren van inventieve machines en systemen voor verwerkingen en verpakkingen die worden geleverd aan de wereldwijde voedselindustrie, maar ook als het aankomt op machines en systemen voor de voedselproductie zelf.

VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met 105 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ruim 15.000 medewerkers. 

Terug